Instal·lació de Kubuntu 9.04 i actualització a Kubuntu 10.04 LTS

El sistema operatiu que he estat utilitzant des que va sortir a l’octubre del 2009 és el Kubuntu 9.10 (Karmic Koala) i volia actualitzar a la versió 10.04 LTS (Lucid Lynx) de finals d’abril d’enguany. Aquesta nova versió té la característica de ser LTS (Long Term Suport), la qual cosa vol dir que ens asseguren suport oficial i actualitzacions pel nostre sistema durant 3 anys en l’entorn d’escriptori i 5 en el de servidors.

He de dir que la versió que estava usant tampoc era una instal·lació neta o des de zero, sinó una altra actualització de la versió anterior, la qual alhora era una altra de més anterior encara, la Kubuntu 8.10 (Intrepid Ibex) que vaig instal·lar el 30 d’octubre del 2008.

Aquesta vegada però, l’actualització va fallar. S’havien actualitzat només alguns (molt pocs) paquets, però al fitxer /etc/issue ja indicava que tenia la versió nova Ubuntu 10.04. Podia reiniciar l’ordinador i funcionava com abans, però en fer l’actualització del gruix de paquets es va produir l’error:

E: Internal Error, Could not perform immediate configuration on ‘util-linux’. Please see man 5 apt.conf.

El problema és que l’Apt vol instal·lar el paquet util-linux, el qual forma part del paquet upstart-job, però sembla que l’apt no ho sap. Després d’intentar vàries vegades el apt-get upgrade i el dpkg-reconfigure -a, continuava tenint el sistema de paquets trencat. Com s’havia tocat el paquet del grub2 i el MBR del disc dur, en reiniciar ja no va tornar a funcionar.

Així doncs, vaig agafar el CD de la versió més recent de Kubuntu que tinc (la 9.04), disposat a fer una instal·lació neta. Per tant primer havia d’instal·lar-la, després passar a la 9.10 i finalment a la 10.04. Aquí teniu els passos seguits:

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

225 actualitzats, 0 nous a instal·lar, 0 a suprimir i 12 no actualitzats.
Es necessita obtenir 244MB d’arxius.
Després d’aquesta operació s’empraran 1765kB d’espai en disc addicional.

sudo apt-get dist-upgrade

12 actualitzats, 5 nous a instal·lar, 0 a suprimir i 0 no actualitzats.
Es necessita obtenir 35,9MB d’arxius.
Després d’aquesta operació s’empraran 173MB d’espai en disc addicional.

update-notifier-kde -u

Se suprimiran 15 paquets. S’instal·laran 209 paquets nou. S’actualitzaran 757 paquets. Heu de baixar un total de 727 MB. La baixada trigarà aproximadament 30 minuts amb la vostra conexió. La baixada i l’actualització poden durar algunes hores, i no podreu cancel·lar aquesta última un cop hagi començat.

sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade

0 actualitzats, 0 nous a instal·lar, 0 a suprimir i 0 no actualitzats.

sudo apt-get dist-upgrade

0 actualitzats, 0 nous a instal·lar, 0 a suprimir i 0 no actualitzats.

update-notifier-kde -u

Se suprimiran 21 paquets. S’instal·laran 141 paquets nou. S’actualitzaran 996 paquets. Heu de baixar un total de 798 MB. La baixada trigarà aproximadament 34 minuts amb la vostra conexió. La baixada i l’actualització poden durar algunes hores, i no podreu cancel·lar aquesta última un cop hagi començat.

I ja està, ara sí que disposo de la darrera versió de Kubuntu, la 10.04.

“Només” he hagut de descarregar un total de 1805 MB  en paquets. 🙂

GD Star Rating
loading...